Befimmo wenst voor de renovatie van een kantoorgebouw in de Europese Wijk in Brussel een BREEAM-certificatie te verkrijgen. Het bestaande kantoorgebouw bestaat uit 8 bovengrondse bouwlagen met kantoorruimtes en 2 ondergrondse bouwlagen met parkeergelegenheid.

De ligging van het kantoorgebouw nabij de Kleine Ring zorgt zowel voor een goede bereikbaarheid met de auto als een goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer. De verkeersdrukte tijdens de spitsuren, een beperkt aantal beschikbare parkeerplaatsen in het kantoorgebouw en betalend parkeren in de omgeving kunnen werknemers stimuleren om gebruik te maken van een alternatieve vervoerswijze. Er zullen echter enkele maatregelen noodzakelijk zijn om dit ook effectief te verwezenlijken. Het is belangrijk om vanaf de opening van het kantoor de focus te leggen op de mogelijkheden van duurzame verplaatsingen.

Foto: SVR-ARCHITECTS